Log in

Oglašavanje i podrška radu Udruženja

Udruženje za razvoj finansijske kulture Beta.ba prihvata sve donacije i sponzorstva kao podršku za svoj rad i realizaciju svojih ciljeva. Udruženje Beta.ba također svim zainteresiranim nudi mogućnost objavljivanja reklamnog materijala na svojoj internet stranici finansijski portal Beta.ba, na domeni www.beta.ba, te i tu vrstu marketinškog oglašavanja tretira kao podršku radu Udruženja.

Cijena objavljivanja reklamnih bannera utrvđena je na Skupštini udruženja i ona iznosi fiksno 400 KM (200 eura) za mjesec dana na poziciji desno u vrhu stranice prve stranice i na svim ostalim, kao i na početnoj stranici iznad rubrika. Dimenzije bannera su 728 x 90 pixela, a banner dostavlja oglašivač isključivo u jednom od ponuđena tri formata: jpg, png, gif ili swf (flash). Nijedan drugi format bannera Udruženje Beta.ba ne može prihvatiti iz tehničkih razloga.

Na pomenutu cijenu bannera Udruženje Beta.ba odobrava slijedeće popuste. Na reklamnu kampanju od tri mjeseca popust je 15 posto, na kampanju od šest mjeseci popust je 30 posto a na reklamnu kampanju od dvanaest mjeseci popust je 50 posto. Agencijska provizija je 10 posto i ne podrazumijeva dodatno umanjenje popusta za duže reklamne kampanje.

Uslovi plaćanja su slijedeći. Za stalne klijente plaćanje je po završetku reklamne kampanje, odnosno po završetku objavljivanja bannera. Stalni klijenti su svi klijente koji su se prethodno već reklamirali na stranicama Beta.ba i ispunili sve ugovorene obaveze. Uslovi plaćanja za nove klijente i marketinške agencije su 50 posto iznosa unaprijed, prije početka objavljivanja bannera, a preostalih 50 posto prema dogovoru.

Plaćanje se vrši na transakcijsi račun Udruženja Beta.ba po prijemu predračuna u elektronskom obliku (pdf) ili po prijemu orginalnog računa poštom. Najkraći vremenski rok za objavljivanje bannera je 30 (mjesec) dana. Ukoliko klijent insistira da mu reklamna kampanja traje kraće od 30 dana, plaćanje se vrši prema obračunu za 30 dana.

Udruženje Beta.ba može svim klijetima dostaviti po završetku određenog perioda marketinške kampanje broj prikazivanja bannera ili pak password za pristup Google Analytics kao najpouzdanijem metodu za mjerenje broja posjeta neke internet stranice. Mjerenje broja posjetitelja od strane klijenta obično ne daje pouzdane rezultate jer internet stranica Beta.ba ima firewall koji djelomično ograničava protok informacija sa stranice prema trećim licima.

Udruženje Beta.ba posebno naglašava da može objaviti reklamni banner nekom klijentu ali da ne može uticati na posjetioce da „kliknu“ na banner. Da li će neko od posjetilaca „kliknuti“ na reklamni banner ne zavisi od finansijskog portala Beta.ba i/ili Udruženja Beta.ba nego samo i isključivo od atraktivnosti bannera ili atraktivnosti reklamne poruke i proizvoda. Samim tim odgovornost da li će neko od posjetilaca „kliknuti“ na banner preuzima na sebe klijent i/ili njegova marketinška agencija koja je dizajnirala i izradila banner.

-8°C

Sarajevo

Cloudy

Humidity: 96%

Wind: 4.83 km/h

  • 03 Jan 2019 -1°C -6°C
  • 04 Jan 2019 -2°C -7°C